20 december 2021

I've got a big, big, big heart beat, yeah

 

I lørdags fik jeg endelig hilst på min lille nye niece Lykke, der blev taget ved et planlagt kejsersnit i tirsdags. Jeg hintede til, at det havde været en heftig omgang, for min niece fik en lidt hård start på livet, da hun slugte en ordentlig omgang fostervand på vej ud og faktisk fik hjertestop. Heldigvis var hun omringet af dygtige læger og sygeplejersker, så det var kun en kortvarig forskrækkelse, men jeg følte mig godt nok langt, LANGT væk, da jeg ikke hørte nyt fra min søster i fire timer efter kejsersnittet. (Jeg nåede faktisk at få det rigtig skidt, men eftersom det er min søster, der har fået skåret maven 10-15 centimeter op, skal jeg nok holde op med at klage mig). 

Jeg havde helt glemt hvor små nyfødte babyer er. Hun er helt utroligt sød, men selvom jeg er blevet testet i hoved og numse, har jeg ikke haft mod på selv at holde hende endnu - jeg kommer trods alt direkte fra Panum, der var et af de steder omikron-varianten for alvor begyndte at holde fest. Lige nu familiehygger vi desværre også uden min far, der sidder derhjemme med en slem forkølelse og venter på et testsvar, og det er næsten ubærligt, men selvfølgelig nødvendigt. 
Min store niece er lige blevet endnu større siden hun har fået en lillesøster, og hun er SÅ stolt og glad for hende, heldigvis. Min søster er lidt låst til den lille sugemalle, der primært sover, spiser og skider, så min svoger og jeg hygger alt hvad vi kan med den fireårige. Æbleskiver smager overraskende godt over et grillbål  i baghaven - også selvom de stadig er 30% frosne - og jeg har lokket barnet til at se Løvernes Konge i stedet for Paw Patrol, så det har været en succes. 
Vejret har været forrygende, så vi har også kørt ud på tur. Og så har jeg gået dobbelt så mange ture med hundene, som jeg plejer - for Esther er i løbetid, så jeg kan kun holde styr på én ad gangen. Det er exceptionelt dårlig timing, at de skal holdes adskilt hele tiden, men jeg klager bestemt ikke over al den friske luft. Min søster mobber mig altid, når jeg ævler om det smukke lys over skov og fjord, men for mig er det en helt uvurderlig energiindsprøjtning. Nu skal min far bare blive helt rask, så vi kan hygge os alle sammen. 

2 kommentarer:

  1. Tillykke med niecen! Og er det Limfjorden man kan se? Jeg tager til Nordjylland imorgen, men har lidt noia over flyveturen (der kan man jo også risikere at rage Corona til sig..)

    SvarSlet
    Svar
    1. Mange tak! Ja, det er nemlig Limfjorden, som min søster og familie bor fem minutters gåtur fra. SÅ dejligt. Jeg havde også noia over flyveturen, men vi blev alle enige om, at vi gerne ville ses, og jeg har virkelig forsøgt at gøre hvad jeg kan. Men det føltes ikke godt at være i lufthavnen og i et fly i disse tider. God tur!

      Slet