23 december 2021

I've been nice and I've been naughty

Det er lige på falderebet, men jeg når at snakke lidt mere om LEGO inden jul - heldigvis, for jeg forudser, at min samling af jule-LEGO kun vil vokse sig større de næste år (og jeg mangler også at vise det episke Alene Hjemme-sæt, men der har ganske enkelt ikke været dagslys nok til, at jeg har kunnet nå at fotografere det!).  

Efter de sidste par års succeser var jeg selvfølgelig også nødt til at købe dette års LEGO-julesæt - Santa's Visit - der i modsætning til honningkagemænd og nisser er lidt mere nede på jorden, og viser en helt almindelig LEGO-familie få besøg af julemanden i deres hyggelige vinterhytte. Jeg er helt vild med den lille postkasse ved hegnet i vejkanten - og faderens glæde over at modtage et julekort - og i det hele taget er huset enormt charmerende med det fineste, grønne pynt (der oprindeligt var kløer lavet til Wolverine).  

Jeg er glad for både mor, far og den lille pige, og de har noget ret sejt tilbehør - blandt andet en for sættet unik småkage, der er inspireret af de småkager, designeren Chris McVeighs mor altid laver til jul. Det er altid lige lidt ekstra hyggeligt at bygge jule-LEGO, og julemanden selv er også lige i skabet. Han kan i øvrigt hoppe ned gennem skorstenen og kommer ud af kaminen (i et halsbrækkende tempo, må jeg tilføje), hvorpå der selvfølgelig hænger tre fine julesokker. 
Der er generelt pyntet op til jul i det lille hjem, og jeg synes især at spisebordet med løber og lys er virkelig fint. Jeg er også imponeret over, at LEGO kan blive ved med at finde på nye måder at bygge juletræer på; jeg har endnu ikke lavet to, der er ens, og jeg er ret vild med denne version, der endda kan lyse, når man trykker ned på det. Pigen er tydeligvis glad for planeter og rumraketter, hvilket går igen både på hendes lille, fine værelse (som der ikke er en trappe op til - forståeligt, men også lidt spøjst) og i gaverne under træet. En ekstra detalje er de gaver, der er gemt rundt omkring i huset; blandt andet på loftet og bag lænestolen.  
I år har LEGO også udgivet Santa's Sleigh, og det virker meget oplagt at fremvise de to sæt sammen. Jeg elsker den! Det skyldes primært de ekstremt nuttede rensdyr, der også var at finde i sidste års julesæt, og jeg har set mange købe flere sæt, så de kan spænde alle julemandens ni rensdyr for kanen. Det er ikke helt der, jeg er endnu, og jeg synes egentlig at kanen er rigtig flot selvom der "kun" er fire dyr. (Jeg kan også godt leve med, at dyrene nok nærmere er hjorte end rensdyr...)
Der er godt med plads i kanen, der er fyldt op med julegaver i alle farver, former og størrelser. Bagpå er også et hemmeligt rum med en kringle til julemanden og gulerødder til rensdyrene, og i hånden har julemanden sin liste over alle de søde børn. Faktisk synes jeg godt, at kanen kan minde lidt om den, som julemanden styrter ned med i en af mine yndlingsjulefilm Elf, og det trækker selvfølgelig også lidt op. Jeg ville dø for en Will Ferrell-figur, der kunne sidde ved siden af julemanden i kanen! 

Jeg er utroligt glad for begge sæt, men Santa's Sleigh er en no-brainer, hvis man vil opbygge en LEGO-juleby. Der findes godt nok mange flot opsatte byer derude, og jeg overvejer helt at give mig i kast med både vat og spejle næste år. Jeg er ikke heeelt sikker på, at min mand er med på dén idé, men jeg har heldigvis et helt år til at få ham overtalt. 

Ingen kommentarer:

Send en kommentar