27 december 2021

we drank until our thirst went out

Årets sidste chipsanmeldelsesrunde starter med en hyldest til noget helt specielt - som taget ud af mine drømme lancerede KiMs i år nemlig en decideret JULEKALENDER! Med CHIPS! Det er banebrydende og livsændrende, samt en blåstempling af at lade en lille mængde chips indgå i ens daglige kostplan, og jeg er ikke overraskende KÆMPE fan. De tilhørende visdomsord skrevet på indersiden af flapperne var også et stort plus, ligesom jeg -ganske forudsigeligt - elsker den lille gaffel til indtagelse af ostepops. Selve varianterne vil jeg ikke sige så meget om, for det har jeg allerede gjort - jeg er lidt for doven til at linke til dem enkeltvis, men de kan nemt findes lige her. Hvis jeg alligevel skal give kalenderen en samlet karakter, må det blive en klokkeklar 10'er alene for konceptet, og så gør det ikke så meget, at udvalget er lidt begrænset. 
De to første, rigtige varianter til anmeldelse er to Pringles-rør mere til samlingen. (Her vil jeg gerne præcisere, at jeg taler om min figurative samling, for jeg har altså ikke 29 rør stående fremme til skue i stuen) Det første rør med 'pulled pork burger' troede jeg, at jeg havde anmeldt før, og de var da også ret meget som jeg forventede - hvis jeg skulle blindsmage, ville jeg nok have gættet på ribs, men der er i hvert fald en klar og tydelig svinekødssmag. Både min mand og jeg startede på et syv-tal i karakter, men vi blev enige om, at vi nok mest af alt var sultne på bedømmelsestidspunktet, og efter indtagelse af en kontrolchip måtte vi sænke karakteren til et seks-tal og tilføje kommentaren "lidt klam eftersmag". 

Bedre gik det for rundens andet rør med 'smokey paprika and almonds'-smag, selvom der nu ikke var skyggen af mandel over dem. Jeg kunne heller ikke smage distinkt peber- eller paprikasmag, men for mig er det jo kun en fordel, og jeg var ret glad for det, jeg i stedet vil kalde en tacokrydderiblanding. Chipsene er både salte og syrlige, og kunne sagtens også have indeholdt lime - min mand mener endda, at de dufter bedre end de smager. Både han og jeg kaster et syv-tal efter varianten, fordi det trods alt er skuffende med den manglende mandelsmag. 

Interessen for mine chipsanmeldelser har nu også spredt sig til mit arbejde, hvorfor flere af mine kollegaer er kommet med poser til anmeldelse. De største mærker på det danske marked kender jeg ind og ud, men jeg mangler stadig at give mig i kast med hver enkelt butiks discountmærker, for der er virkelig også guld imellem. Derfor er jeg kun glad for at blive hjulpet lidt på vej, og selvfølgelig må jeg starte med en ostevariant, nemlig tortilla chips fra  Wanted-serien produceret af OK Snacks. Og de er overraskende gode! Nachochippen er i sig selv tyk, knasende og med en god majssmag, og ostesmagen er også lækker, selvom de er lidt for salte. Det sidste trækker posen ned på et flot syv-tal, hvilket belønnes med selskab fra fødselsdagsdinoen, der prøver at skabe lidt liv i årstidens kedelige, indendørs billeder. 

Min skønne, svenske kollega ramte plet med en pose fra mit svenske yndlingsmærke Gårdschips, og selvom det hverken er en kartoffel- eller majssnack, får den veganske kikærtevariant lov til at være med i legen - primært fordi de er ufatteligt gode. De dufter som de skal og smager ligeså - nemlig af en lækker hummus med hvidløg. De har en utroligt god konsistens - de er støbt i en Pringles-lignende form, men lidt tykkere (mere ovre i den klassiske Chipsletten), og de sviner stort set ikke når man spiser dem. De er lidt stærke, men jeg synes de er godt afstemt og giver dem et pænt ni-tal. Min mand deler ikke min begejstring - han synes de er lidt for salte, og han og ender på et syv-tal. 

På det næste hold havde der også sneget sig andre smage ind, for i den første pose fra Søstrene Grene gemte der sig både rødbede og pastinak. Her dog med noget ringere held end kikærtesuccessen, for rodfrugt-chipsene var slet ikke salte nok, men til gengæld næsten lidt brændte i smagen. Jeg kan ikke give dem mere end fire, og min mand sniger sig også kun lige op på et fem-tal.

Det gik heldigvis noget bedre for den gule pose, der var yderst sprøde, tynde og lækre kartoffelchips med en mild sourcream & onion-smag. Igen var der lige antydningen af en brændt smag, men her var det ikke på en dårlig måde, og jeg ender faktisk på et ni-tal - min mand på otte. Den sidste pose indeholder blå nachos fra, ja, blå majs, og jeg bilder mig faktisk ind, at jeg kan smage det. De er ordentligt lavet, ganske letsaltede og i en rigtig god kvalitet, og de får et lille otte-tal fra både min mand og jeg. 

Den sidste pose i denne omgang er endnu en svensk variant; nemlig riflede kartoffelchips med smag af sort peber og creme fraiche fra Estrella. Kartoflerne er nyhøstede og meget lækre, og jeg synes næsten jeg kan smage en undertone af svampeflødesovs, men måske det bare er fordi de minder mig om denne seks år gamle pose. Jeg var bange for, at de ville være for pebrede, men det var heldigvis ikke tilfældet, og jeg slutter runden af med et otte-tal og et ønske om lidt mere smag. Min mand slutter på toppen med et begejstret ni-tal, og vi er begge spændte på, hvad 2022 vil bringe på den salte snackfront. 

9 kommentarer:

 1. Hurraaaa, chipsanmeldelser! Og som jeg plejer, får jeg utrolig meget lyst til at spise chips efterfølgende - selvom jeg har forædt mig de sidste fire dage, og så sent som for to timer siden, tænkte at jeg aldrig skulle have mad igen, haha. Jeg elsker jul! Og jeg elsker dine chipsanmeldelser! 😍 Jeg håber I har haft den dejligste jul, og får et skønt nytår. Jeg får desværre slet ikke skrevet alle de beskeder jeg faktisk gerne vil, men jeg læser alle dine indlæg - jeg håber du fortsætter for evigt.

  Og derudover har jeg faktisk tænkt på dig stort set hver dag i december, hahaha, som den creep jeg er 😁 Jeg har nemlig købt en lobster-julekugle, som jeg har tegnet onde øjnbryn på, og jeg har derfor nu en lobstrosity-julekugle, og jeg kan ikke komme mig over hvor sjov jeg synes den er 😄 Ja, og for at gøre det hele meget værre, så har jeg døbt den Tine Lobstrosity, hahahaha I'm so sorry!

  SvarSlet
  Svar
  1. Hahaha, det her må alligevel være årets bedste kommentar! Jeg har allerede stolt genfortalt til flere, at jeg simpelthen har fået en monsterhummerjulekugle opkaldt efter mig! Det er E-P-I-S-K. Hvordan går det med læsningen? Jeg synes der er gået mistænkeligt længe siden sidst du har snakket om Roland and the gang? Men det er helt fair - fjerde bog kan godt være lidt svær at komme igennem (første gang).

   Modsat min mor og min mand har jeg ikke nogen dessertmave, og kan ikke (som dem) kværne en hel plade chokolade lige efter aftensmaden, men en lille chip er der næsten altid plads til. <3 Og tusind tak for din søde kommentar. Det betyder virkelig meget, det håber jeg du ved. <3 Rigtig glædelig jul og godt nytår til dig også!

   Slet
  2. Hahahaha, hvor er jeg glad for at du tager det så pænt, at jeg har valgt at opkalde min lobster-julekugle efter dig 😂 Det går helt af helvedes til med læsningen! Men det er ikke Stephen King, der er skyld i det - men stress og faglitteratur, har suget al min læselyst ud af mig 🥺 MEN jeg har fri hele januar, så jeg har store planer om at starte på fjerde bog i det nye år. Jeg har overvejet at høre den som lydbog. Har du nogen gode oplevelser med det? 🤔 Mit indtryk er at du altid læser fysiske bøger, men måske jeg bare husker forkert.

   Nåh, men rigtig godt nytår! Håber du kommer godt ind i 2022, og jeg glæder mig sådan til at følge med endnu et år! 😍

   Slet
  3. Øv, jeg er ked af at høre både om stress og store mængder faglitteratur - jeg er desværre bekendt med begge dele. Jeg håber din januar bliver ganske stress-fri, og hvis en lydbog kan være medvirkende til dét, er det da bare det, du skal gøre! Men ja, du har ret - jeg foretrækker helt klart fysiske bøger. For mig personligt handler det om, at jeg helst vil fordøje ord og sætninger i mit eget tempo (jeg læser ret hurtigt) og selv nå at danne mig nogle indre billeder, og det kan jeg slet ikke med lydbøger. Jeg lytter til podcasts hele tiden, men stort set altid med mindst to mennesker bag mikrofonerne, og jeg har svært ved at holde fokus på én oplæser, hvor jeg godt kan komme til at space ud. :D

   Tusind tak, og rigtig godt nytår til dig også! Jeg er så glad for at du følger med, og jeg sætter stor pris på dine kommentarer. <3

   Slet
 2. Tine! Jeg er på ferie i Spanien i øjeblikket, og jeg er faldet over to slags Pringles som jeg ikke kan finde chipsanmeldelser på 😱 Blandt andet en Ham & Cheese udgave 😁 Sååååå hvad siger du til, at jeg sender dig nogen, når jeg kommer hjem fra ferie?

  SvarSlet
  Svar
  1. OMG! Hold nu OP, hvor er det sødt af dig! Det må du mega gerne. :D Bedste læser ever! <3 Jeg håber du har en virkelig dejlig ferie!

   Slet
  2. Haha, jeg er meget tilfreds med at være den bedste læser 😁 Alletiders, du hører fra mig når jeg er kommet hjem igen. Det bliver så spændende om det bliver endnu en baconchips fadæse, haha!

   Slet
  3. Så er jeg kommet godt hjem! Og var i gang med at sende dig en mail, men jeg har kun din musicismysecret-mail, og den fungerer vel ikke længere? Eller gør den? I hvert fald, vil du ikke skrive din mail her, eller sender mig en mail på carina.vinther at hotmail dot com :D For jeg har altså nogle chips, som mangler en anmeldelse, haha!

   Slet
  4. Jeg sender dig fluks en mail! <3

   Slet