05 december 2021

all the pieces where they ought to be

Som varslet skal vi kigge lidt nærmere på de snart pinligt store mængder jule-LEGO jeg har erhvervet mig de sidste par år, og jeg starter i dag med to af de mere fantasifulde byg. Min klare favorit udkom sidste år - nemlig det ultracharmerende 'Elf Club House'-sæt, der tilhører Winter Village-serien, som jeg er faldet pladask for (hvilket kan blive en dyr fornøjelse, da det meste er udgået). I øvrigt kalder jeg i det følgende alferne for nisser, for de arbejder tydeligvis på julemandens værksted, hvilket de er ret skarpe til - de har lavet nogle fine gaver ud fra den nice list, han har givet dem. 

Det er et virkelig hyggeligt sæt at bygge, og jeg er vild med de mange fine detaljer ved huset, hvor det skrå tag og lyskæderne især kommer til deres ret, ligesom jeg også er glad for sneen i vindueskarmene, sneskoene på facaden og den lille garage til slæden. Ved at dreje på uret vælter nisserne ud af køjesengen - lige ned til morgenmaden, der består af lækre vafler. Jeg håber i øvrigt, at de har en form for rotationssystem i deres sovearrangement, for det er reelt kun den øverste køjeindehaver, der kan ligge nogenlunde komfortabelt (indtil han bliver katapulteret flere meter ned på et hårdt gulv, selvfølgelig) - og den fjerde nisse har slet ikke en seng.  

Vaffelovnen er en lille genistreg i sig selv gemt i skorstenen. Et tryk på håndtaget på siden sender en vaffel direkte ned på panden, og nisserne må være glade for vafler, da det også er det eneste på tallerkenerne i stuen. Det nuttede rensdyr havde sin debut i dette sæt, og jeg er ikke overraskende vild med figuren, der er bygget på modellen af Harry Potters patronus. Helt overordnet vil min begejstring ingen ende tage, og hvis man kun skal have ét julesæt, synes jeg at Elf Club House er et godt bud. 

Men hvis man nu skal have to, er 2019's Gingerbread House nu også et imponerende byg; et virkelig flot hus spækket med fine detaljer og nogle overdrevet søde minifigurer - jeg elsker babyen, der bare er en 1x2 tile. Før 2019 var de fleste sæt i Winter Village-serien mere realistiske (hvis julemandens værksted da kan siges at være realistisk), men jeg er helt vild med disse mere magiske og fantastiske bygninger. Og honningkagehuset er SÅ flot - især vinduerne og taget er helt enestående, og så kan jeg godt leve med, at udformningen går lidt ud over indretningen indenfor.  
De brune plader er lidt for synlige og rå til mig, men det er en mindre detalje i et ellers meget charmerende hjem, hvor det meste er lavet af slik og søde sager. Især dobbeltsengen er en overvældende nuttet kiks! Tilsyneladende tager honningkagemænd både karbad (der ligger dog chokolade i bunden) og bruger toilettet, hvilket jeg synes er en super underlig - men ret sjov - inkludering. Til gengæld har de ikke problemer med at indtage deres måltider udendørs i frostvejr, men pejsen er selvfølgelig også lige ved siden af. Den kan i øvrigt lyse, hvilket er en fin detalje - der dog klart bliver overskygget af de flotte, glitrende, halvtransparente vinduesklodser, der ligner lækkert slik, og som bliver fint lyst op på selv en halvgrå vinterdag.
Gingerbread House er endnu et superfedt julesæt, og jeg er glad for at jeg nåede at hoppe tilbage på LEGO-bølgen inden disse to sæt nåede at udgå. De er stadig i handlen, men nok ikke i mange år endnu (altså ikke at jeg skal presse jer til noget - jeg har allerede fået en kollega til at bruge flere tusinde kroner på LEGO de sidste par måneder, fordi min entusiasme var smittende). Stay tuned for flere julesæt - de næste med selveste julemanden!     

2 kommentarer:

 1. Nu kom jeg til at købe Elf Club House :D

  Men jeg siger til mig selv, at det er en fin måde at få lidt julestemning ind i hjemmet på for én som mig, der ellers ikke er til pynt uden for juletræet. Og så er det jo pludselig et helt fornuftigt køb!

  SvarSlet
  Svar
  1. Eeej, hvor godt! :D Det er altså virkelig et hyggeligt sæt at bygge, synes jeg! Jeg synes bestemt det er et MEGET fornuftigt køb. Her har vi ikke noget juletræ - det giver ikke så meget mening i vores lille lejlighed, når min mand samtidig er det mindst juleglade menneske jeg kender. Men jeg kan ikke altid helt styre mig med mine andre ting - de skal dog enten være lavet af LEGO eller have affektionsværdi. :)

   Slet