19 november 2021

he had the moves to save the day

Jeg har faktisk aldrig været den helt store Disney-fan; det er de færreste af filmene, jeg har set mere end én gang - og det er kun Løvernes Konge, jeg har det helt særlige, nostalgiske forhold til. Jeg kan godt lide dem, men det er andre tegnefilm som Valhalla, Silver Fang og Nisselægen David, der dominerede min barndom. Og jeg er faktisk lidt usikker på, om jeg nogensinde har set Disneys Peter Plys. Bøgerne husker jeg lidt bedre (jeg har altid været gladest for Æsel), men der har været meget andet, der har gjort mere indtryk på mig. Jeg var dog ikke et øjeblik i tvivl om jeg skulle eje LEGO-sættet, for jeg er vild med at bygge træer og glad for kraftige farver, og 899,- er en helt rimelig pris. 

Sættet er lanceret med 18+ anbefaling, hvilket måske er lidt unødvendigt - men samtidig et dejligt signal til, at man er mere end velkommen til at bygge med som voksennørd. Jeg er helt betaget af Peter Plys' udfoldelige hus, og det er virkelig elegant bygget ind i det flotte træ. Karaktererne er super nuttede, og jeg synes overordnet at det er lykkedes godt med at konvertere dem til LEGO-figurer, selvom jeg synes Peter Plys skulle have haft kortere ben - han ser slet ikke chubby ud, og det er synd. Men Tigerdyret og Æsel er helt fantastiske, og det var en god løsning at lave sidstnævnte som ét helt, unikt element, frem for at prøve med eksisterende klodser - det kan også blive for søgt. 

De klare, lyse farver trækker helt klart også op for mig. Taget på huset er charmerende, og både træet og skovbunden er klædt i lysegrønt, ligesom selve træstammen er bygget op af lysere elementer, end der normalt bruges til LEGO-træer. Bier, snegle, svampe og en nuttet mariehøne fuldender skovhyggen, og der hygges videre inde i huset, der er spækket med referencer fra bøgerne. Det var en virkelig behagelig byggeoplevelse, og jeg er glad for at have sættet i min samling. 

2 kommentarer:

 1. Jeg elsker altså blandingen af seriøse indlæg, og så de her overnuttede indlæg, med verdens tyndeste Peter Plys. Du får 10/10!

  SvarSlet
  Svar
  1. Haha, det er jeg glad for! Det er dét jeg kan - LEGO og Stephen King er bestemt også redningskranse for mig (hvis du skulle være i tvivl :D )
   Nej, han er altså ikke helt heldig, den stakkels Peter Plys.

   Slet